Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39333
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
3 polévková lžíce Jogurt bílý
30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
27% Sacharidy 96 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 358 mg
30% Bílkoviny 17 g

Naan postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažného mléka, necháme pět minut rozpouštět, potom zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a máslo.

2

Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.

3

Těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placky o průměru zhruba 15 centimetrů. Ty následně vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu, na gril vložíme plech a placky opékáme vždy 4 až pět minut z každé strany. Placky následně zakryjeme, aby neosychaly.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
sonizna
Naan
Hotové chleby naan jsem po smažení potřela máslem a posypala bylinkami a solí. Mňam! Snědli jsme je jen tak, ještě teplé.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept