Recept

Okouník mořský s houbovou strouhankou a bramborovou kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39335
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Kerblík
0,5 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Mrkev kořen
750 g Okouník mořský
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 kávová lžička Sůl mořská
100 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,2 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
12% Sacharidy 42 g
41% Tuky 31 g
60% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g

Okouník mořský s houbovou strouhankou a bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory s mrkví a zelenou cibulku. Brambory i mrkev nakrájíme na malé kousky, společně je uvaříme do měkka v 1,2 litru vody se lžičkou soli. Vaříme 15 - 20 minut. Potom zeleninu scedíme.

2

Mezitím filety z okouníka mořského omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme mořskou solí a čerstvě pomletým černým pepřem. Rajčata omyjeme a nakrájíme, tvrdý sýr nastrouháme.

3

Očistíme a omyjeme hříbky, osušené velmi drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvou majoránku. Starší veku nebo žemle rozmixujeme na hrubou strouhanku.

4

V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, na kterém zprudka jednu minutu restujeme hříbky. Vložíme je do mísy se strouhankou, přidáme 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky bílého pepře, kerblík, žloutky a pomocí prstů promícháme drobenku. Do pánve přidáme 2 lžíce oleje, jarní cibulku osmažíme do zlatova.

5

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje se lžící másla, filety zprudka orestujeme z každé strany po minutě, následně je přemístíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na každou porci vložíme houbovou strouhanku, plátek rajčete a lžičku sýra.

6

Filety dáme do předehřáté trouby zapéct při 225°C přibližně na 8 - 10 minut.

7

Mezitím uvařené brambory s mrkví a šlehačkou ušleháme na kaši.

8

Na talíře rozdělíme bramborovou kaši, kterou ozdobíme cibulku, přidáme porci ryby, dozdobíme zbylými plátky rajčat a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept