Jednoduchý recept

Mandlový indický chléb

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39336

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
3 polévková lžíce Jogurt bílý
100 g Mandle
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
25 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
24% Sacharidy 85 g
32% Tuky 24 g
18% Sodík 359 mg
37% Bílkoviny 21 g

Mandlový indický chléb postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.

2

Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Těsto potom vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.

3

Mezitím spaříme mandle a nasekáme je na drobné kousky. Ty smícháme se sezamovými semínky, následně je přidáme do rozehřátého másla.

4

Těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy a vyválíme z nich placky o průměru zhruba 15 centimetrů. Tu následně vytáhneme do oválného tvaru. Nyní je potřeme z obou stran vytvořeným ochuceným máslem, kousky semínek a mandlí do těsta zatlačíme.

5

V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Na gril vložíme plech a placky opékáme vždy 4 až pět minut z každé strany. Potom je zakryjeme, aby neosychaly.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept