Svěží okurková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží okurková polévka
Svěží okurková polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39338 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
250 ml | Mléko kefírové |
2 ks | Okurka salátová |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,8mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Cibulka jarní, Kmín římský, Limetková šťáva, Okurka salátová, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svěží okurková polévka postup přípravy receptu:
1 | Okurky omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny. Zbavíme jader, nakrájíme na kostky. Avokáda omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek i slupek, dužinu nakrájíme na kostičky. |
2 | Jarní cibulku nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mísy vložíme avokádo, okurky, jarní cibulku a česnek a vše rozmixujeme na pyré. |
3 | Směs vlijeme do mísy, přidáme zeleninový vývar, limetkovou šťávu, zakysanou smetanu, kefír, římský kmín, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, na 60 minut uložíme odpočívat do chladničky. |
4 | Pažitku omyjeme a na jemno nasekáme. |
5 | Studenou polévku servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme studené.