Recept

Dýňová polévka s tvarohovými nočky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39339
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
700 g Dýně
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej česnekový
1 ks Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
130 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno portské
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
12% Sacharidy 43 g
24% Tuky 18 g
64% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Dýňová polévka s tvarohovými nočky postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.

2

V hrnci rozpálíme česnekový olej a cibuli s česnekem a dýní na něm 5 minut dusíme. Poté zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a 30 minut vaříme.

3

Do menší misky dáme tvaroh, žloutek, škrob, sůl, pepř a důkladně promícháme.

4

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, za pomoci kávové lžičky tvarujeme z tvarohové hmoty nočky a ve vroucí vodě je 10 minut povaříme. Poté je scedíme a odložíme stranou.

5

Uvařenou tykvovou plévku za pomoci mixéru rozmixujeme na hladkou kaši, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, špetku šafránu a promícháme.

6

Polévku servírujeme do připravených talířů a do každé polévky vhodíme několik tvarohových nočků. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept