Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39341

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
1 kávová lžička Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká
3 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
325 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 947kJ
26% Sacharidy 93 g
5% Tuky 4 g
18% Sodík 359 mg
26% Bílkoviny 15 g

Turecký chléb postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy vložíme droždí, 150 ml vody a med, necháme pět minut odstát, poté pořádně rozmícháme. Přidáme mouku, sůl a tolik vody, aby vzniklo měkké těstíčko. Přes mísu přehodíme utěrku, odložíme na teplé místo dvacet minut kynout.

2

Do mísy přidáme olej, zamícháme a vyklopíme na pomoučněný stůl, minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vložíme do olejem vymazané mísy, opět zakryjeme utěrkou. Necháme hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zhruba zdojnásobit svůj počáteční objem.

3

Vyválíme placku o průměru 25 centimetrů a síle 3 centimetrů, položíme na vymazaný plech, potřeme olejem. Nožem do placky uděláme zářezy tak, aby vznikla mřížka. Na závěr už stačí dát do trouby, pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept