Recept

Grilovaný mořský ďas s jemnou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39342

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
8 polévková lžíce Limetková šťáva
800 g Mořský ďas
50 ml Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 380kJ
1% Sacharidy 5 g
26% Tuky 20 g
5% Sodík 103 mg
58% Bílkoviny 33 g

Grilovaný mořský ďas s jemnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Vložíme do misky, přidáme limetkovou šťávu, žloutky, vymícháme do husté pěny.

2

Za stálého míchání do pěny přiléváme olivový olej a vymícháváme v krémovou hmotu. Osolíme a opepříme.

3

Steaky z mořského ďasa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme na jemno nasekanou čerstvou bazalkou. Lehce je potřeme olivovým olejem.

4

Grilovací pánev rozpálíme, rybí steaky grilujeme 5 minut z každé strany.

5

Steaky rozdělíme na připravené talíře, posypeme na jemno nasekanou pažitkou a podáváme s připravenou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept