Recept

Tuňák na dušeném zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39344

Ingredience

1 kávová lžička Kmín římský
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 kg Tuňák obecný
120 ml Víno portské
1 l Vývar rybí
125 ml Vývar zeleninový
500 g Zelí hlávkové bílé
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 602 mg
62% Bílkoviny 35 g

Tuňák na dušeném zelí postup přípravy receptu:

1

Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. Osolíme, opepříme. V hrnci přivedeme k varu rybí vývar, vložíme do něj tuňáka a 10 minut na mírném ohni vaříme.

2

Zelí očistíme a najemno nakrouháme. V hrnci rozpálíme máslo a zelí na něm 5 minut dusíme. Poté zelí podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a na mírném ohni asi 15 minut vaříme. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín.

3

Cherry rajčátky omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme k zelí. Plátky parmské šunky osmažíme na oleji.

4

Na připravené talíře servírujeme zelí s rajčátky, navrch položíme kousek tuňáka a zdobíme osmahnutou parmskou šunkou a najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept