Tuňák na dušeném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák na dušeném zelí
Tuňák na dušeném zelí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39344 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín římský |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
1 kg | Tuňák obecný |
120 ml | Víno portské |
1 l | Vývar rybí |
125 ml | Vývar zeleninový |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 811,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín římský, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný, Vývar rybí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák na dušeném zelí postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. Osolíme, opepříme. V hrnci přivedeme k varu rybí vývar, vložíme do něj tuňáka a 10 minut na mírném ohni vaříme. |
2 | Zelí očistíme a najemno nakrouháme. V hrnci rozpálíme máslo a zelí na něm 5 minut dusíme. Poté zelí podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a na mírném ohni asi 15 minut vaříme. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín. |
3 | Cherry rajčátky omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme k zelí. Plátky parmské šunky osmažíme na oleji. |
4 | Na připravené talíře servírujeme zelí s rajčátky, navrch položíme kousek tuňáka a zdobíme osmahnutou parmskou šunkou a najemno nasekanou pažitkou. |