Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39345
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
250 g Krevety tygří - loupané
100 g Kukuřice mražená
3 polévková lžíce Limetková šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
250 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Šafrán
500 g Tuňák obecný
100 ml Víno portské
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
20% Sacharidy 71 g
21% Tuky 16 g
29% Sodík 570 mg
93% Bílkoviny 53 g

Španělská paella postup přípravy receptu:

1

Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme limetkovu šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, promícháme, přidáme kousky tuňáka. Mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.

2

Krevety omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Zbývající dva stroužky česneku pokrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semen a na jemno rozsekáme.

3

Na větší pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a jarní cibulku, česnek i chilli papričky na něm osmahneme, 5 minut dusíme.

4

Přidáme rýži, za stálého míchání ji osmahneme, poté podlijeme bílým vínem, zeleninovým vývarem, přidáme šafrán a pod pokličkou přibližně 10 minut dusíme.

5

Tuňáka vyjmeme z marinády, položíme na rýži, přidáme krevety a kukuřici, dusíme ještě 10 minut.

6

Poté paellu rozdělíme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept