Španělská paella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská paella
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39345 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
250 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Kukuřice mražená |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Šafrán |
500 g | Tuňák obecný |
100 ml | Víno portské |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 114,9mg |
Draslík | 680,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Pažitka, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Kukuřice mražená, Olej olivový, Rýže dlouhozrnná, Šafrán, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská paella postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme limetkovu šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, promícháme, přidáme kousky tuňáka. Mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky. |
2 | Krevety omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Zbývající dva stroužky česneku pokrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semen a na jemno rozsekáme. |
3 | Na větší pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a jarní cibulku, česnek i chilli papričky na něm osmahneme, 5 minut dusíme. |
4 | Přidáme rýži, za stálého míchání ji osmahneme, poté podlijeme bílým vínem, zeleninovým vývarem, přidáme šafrán a pod pokličkou přibližně 10 minut dusíme. |
5 | Tuňáka vyjmeme z marinády, položíme na rýži, přidáme krevety a kukuřici, dusíme ještě 10 minut. |
6 | Poté paellu rozdělíme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou. |