Recept

Guláš v menším chlebu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39347

Ingredience

3 ks Chilli paprička
2 kg Chléb konzumní
1 kg Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
100 ml Víno červené
2 l Vývar zeleninový
1 hrst Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,390 kcal
Kilojoule 5 817kJ
58% Sacharidy 210 g
36% Tuky 27 g
84% Sodík 2 g
128% Bílkoviny 72 g

Guláš v menším chlebu postup přípravy receptu:

1

Na oleji opékáme cibuli dozlatova, přidáme nakrájené maso; mícháme, aby se maso ze všech stran zatáhlo a zbarvilo dohněda. Osolíme, přidáme obě papriky, promícháme, podlijeme vínem a vývarem a dusíme dokud není maso měkké, tj. asi hodinu a půl.

2

Po přidání čerstvého i sušeného tymiánu, soli a pepře zahustíme změklým máslem utřeným s moukou, tzv.beurre manié. Povaříme dalších 10-15 minut.

3

Malé chleby seřízneme a vydlabeme. Naplníme gulášem, ozdobíme tymiánem a červenou chilli papričkou.

Poznámka

Použijeme 6 malých bochníků chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept