Guláš v menším chlebu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš v menším chlebu
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39347 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
2 kg | Chléb konzumní |
1 kg | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Víno červené |
2 l | Vývar zeleninový |
1 hrst | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 112,7mg |
Draslík | 755,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 416,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš v menším chlebu postup přípravy receptu:
1 | Na oleji opékáme cibuli dozlatova, přidáme nakrájené maso; mícháme, aby se maso ze všech stran zatáhlo a zbarvilo dohněda. Osolíme, přidáme obě papriky, promícháme, podlijeme vínem a vývarem a dusíme dokud není maso měkké, tj. asi hodinu a půl. |
2 | Po přidání čerstvého i sušeného tymiánu, soli a pepře zahustíme změklým máslem utřeným s moukou, tzv.beurre manié. Povaříme dalších 10-15 minut. |
3 | Malé chleby seřízneme a vydlabeme. Naplníme gulášem, ozdobíme tymiánem a červenou chilli papričkou. |
Poznámka
Použijeme 6 malých bochníků chleba.