Recept

Restovaní garnáti na česneku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39350
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Bageta
1 polévková lžíce Bazalka
10 ks Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
24 ks Garnát obecný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rajčata
2 cl Sherry brandy
1,5 kávová lžička Sůl mořská
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
250 g Žampiony čerstvé
ostrá omáčka
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Omáčka rybí
0,5 kávová lžička Pepř červený celý
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
14% Sacharidy 51 g
20% Tuky 15 g
71% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Restovaní garnáti na česneku postup přípravy receptu:

1

Garnáty dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme mořskou solí a čerstvě pomletým černým pepřem.

2

Připravíme ostrou chilli omáčku: chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Společně s červeným pepřem roztlučeme chilli v hmoždíři. Přidáme 0,5 lžičky soli, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce vody a lžíci rybí omáčky. Vše dobře promícháme.

3

Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Tymián, bazalku a petrželku omyjeme, otrháme lístky a drobně pokrájíme. Oloupeme cibuli a rozkrájíme na nadrobno.

4

Zralá rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, sloupneme je a krájíme na kostky.

5

Ve woku rozpálíme olej s máslem, garnáty s česnekem zprudka restujeme asi 2 - 3 minuty, za stálého míchání přidáme cibuli se žampiony, restujeme další 2 minuty. Vložíme rajčata, sherry, připravenou chilli omáčku, pokrájené bylinky a dobře promícháme.

6

Podáváme s bagetkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept