Restovaní garnáti na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaní garnáti na česneku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Bageta |
1 polévková lžíce | Bazalka |
10 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
24 ks | Garnát obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
2 cl | Sherry brandy |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
250 g | Žampiony čerstvé |
ostrá omáčka | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
0,5 kávová lžička | Pepř červený celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 675,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé, Chilli paprička, Omáčka rybí, Pepř červený celý, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaní garnáti na česneku postup přípravy receptu:
1 | Garnáty dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme mořskou solí a čerstvě pomletým černým pepřem. |
2 | Připravíme ostrou chilli omáčku: chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Společně s červeným pepřem roztlučeme chilli v hmoždíři. Přidáme 0,5 lžičky soli, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce vody a lžíci rybí omáčky. Vše dobře promícháme. |
3 | Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Tymián, bazalku a petrželku omyjeme, otrháme lístky a drobně pokrájíme. Oloupeme cibuli a rozkrájíme na nadrobno. |
4 | Zralá rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, sloupneme je a krájíme na kostky. |
5 | Ve woku rozpálíme olej s máslem, garnáty s česnekem zprudka restujeme asi 2 - 3 minuty, za stálého míchání přidáme cibuli se žampiony, restujeme další 2 minuty. Vložíme rajčata, sherry, připravenou chilli omáčku, pokrájené bylinky a dobře promícháme. |
6 | Podáváme s bagetkami. |