Český bůček na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Český bůček na italský způsob
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39351 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cukr třtinový |
4 ks | Jablka |
130 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 402,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Jablka, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Český bůček na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | Nakrájený bůček napíchaný na kovové jehly pečeme v zapékací misce v troubě předehřáté na 160 °C. Na maso nalijeme smíchaný cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolíme a opepříme, přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a za občasného obracení dopékáme asi hodinu,aby povrch zkaramelizoval. |
2 | Na rozpálené pánvi zkaramelizujeme 2 lžíce třtinového cukru a 4 jablka nakrájená na plátky asi 2 minuty. Podáváme k bůčku s několika kapkami balzamikového octa. |