Recept

Český bůček na italský způsob

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39351

Ingredience

180 g Cukr třtinový
4 ks Jablka
130 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 stroužek Česnek
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 055kJ
11% Sacharidy 41 g
75% Tuky 56 g
59% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Český bůček na italský způsob postup přípravy receptu:

1

Nakrájený bůček napíchaný na kovové jehly pečeme v zapékací misce v troubě předehřáté na 160 °C. Na maso nalijeme smíchaný cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolíme a opepříme, přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a za občasného obracení dopékáme asi hodinu,aby povrch zkaramelizoval.

2

Na rozpálené pánvi zkaramelizujeme 2 lžíce třtinového cukru a 4 jablka nakrájená na plátky asi 2 minuty. Podáváme k bůčku s několika kapkami balzamikového octa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept