Dršťková polévka s párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťková polévka s párkem
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39353 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Dršťky syrové |
5 g | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej rostlinný |
15 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky jemné |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
20 g | Sůl |
1800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 109,7mg |
Draslík | 206,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Dršťky syrové, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťková polévka s párkem postup přípravy receptu:
1 | Dršťky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, potřeme solí, znovu propereme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Povaříme 20 minut, vodu slijeme, nalijeme na dršťky čerstvou a znovu přivedeme k varu, osolíme a vaříme nejméně dvě a půl hodiny. |
2 | Mezitím připravíme zeleninu. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme a v pánvi na trošce oleje všechnu zeleninu trochu orestujeme. Z másla a mouky připravíme v hrnci středně hnědou jíšku, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme orestovanou zeleninu, osolíme a opepříme. |
3 | Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky, párek na kolečka, vložíme do polévky, přisypeme majoránku a dovaříme. |