Kari z bílé ředkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari z bílé ředkve
Kari z bílé ředkve
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39363 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Fazole červené sterilované |
1,5 dl | Olej rostlinný |
500 g | Ředkev bílá |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Olej rostlinný, Ředkev bílá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kari z bílé ředkve postup přípravy receptu:
1 | Bílou ředkev opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hrubé plátky i s listy, pokud je má. |
2 | Do pánve dáme fazole, bílou ředkev, listy a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, až je ředkev měkká. Poté necháme okapat, rukama vymačkáme přebytečnou vodu. |
3 | Rostlinný olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, chilli papričky, sůl a smažíme za občasného míchání 7 minut. |
4 | Do kořeněné cibulové směsi vmícháme bílou ředkev a za občasného míchání povaříme 5 minut. |
5 | Podáváme horké. |