Recept

Gratinované krevety na smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39364

Ingredience

800 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
1 špetka Muškátový oříšek
180 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
450 ml Smetana 12% (konzumní)
250 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco
450 ml Vývar rybí
3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
9% Sacharidy 31 g
64% Tuky 48 g
55% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g

Gratinované krevety na smetaně postup přípravy receptu:

1

Rozmrazené krevety vložíme do pánve, přidáme rybí vývar a chvilku je povaříme. Krevety vyjmeme a udržujeme v teple. Do rybího vývaru nalijeme smetanu, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Poté do pánve vrátíme krevety a ještě 3 minuty vaříme.

2

Šalotku očistíme a najemno nasekáme. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.

3

V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a připravíme jíšku. Přidáme šalotku, pažitku a přelijeme rybím vývarem se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, worcester a tabasco. Povaříme asi 15 minut.

4

Zapékací mísu vymažeme máslem a veškerou směs z pánve do ní přendáme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 15 minut.

5

Po upečení servírujeme na připravené talíře, zdobíme snítkou petrželky, dílkem limetky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept