Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39365
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
225 g Fazole
1 ks Fenykl sladký - hlíza
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
225 g Rajčata
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
225 g Těstoviny penne
1 kávová lžička Tymián sušený
5 polévková lžíce Víno červené
8,5 dl Vývar zeleninový
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
21% Sacharidy 75 g
15% Tuky 12 g
43% Sodík 854 mg
33% Bílkoviny 18 g

Těstoviny s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme je 20 minut, poté scedíme a necháme okapat. Ve stejném hrnci s vroucí osolenou vodou a s lžící oleje vaříme těstoviny 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat.

2

Fazole vrátíme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar a vmícháme zbylý olivový olej, rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, bobkový list, rajčatový protlak, víno, oregano a tymián.

3

Přivedeme k varu a pod pokličkou dáme péct do předehřáté trouby na 2 hodiny při teplotě 180 stupňů.

4

Přidáme odložené těstoviny, nakrájený fenykl, pokrájené řapíky celeru, houby a rajčata. Osolíme a opepříme. Vmícháme cukr a posypeme strouhankou. Zakryjeme pokličkou a hodinu zapékáme.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept