Těstoviny s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s fazolemi
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39365 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
225 g | Fazole |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
225 g | Rajčata |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Těstoviny penne |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
5 polévková lžíce | Víno červené |
8,5 dl | Vývar zeleninový |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 619,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Oregano sušené, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny penne, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme je 20 minut, poté scedíme a necháme okapat. Ve stejném hrnci s vroucí osolenou vodou a s lžící oleje vaříme těstoviny 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. |
2 | Fazole vrátíme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar a vmícháme zbylý olivový olej, rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, bobkový list, rajčatový protlak, víno, oregano a tymián. |
3 | Přivedeme k varu a pod pokličkou dáme péct do předehřáté trouby na 2 hodiny při teplotě 180 stupňů. |
4 | Přidáme odložené těstoviny, nakrájený fenykl, pokrájené řapíky celeru, houby a rajčata. Osolíme a opepříme. Vmícháme cukr a posypeme strouhankou. Zakryjeme pokličkou a hodinu zapékáme. |
5 | Podáváme horké. |