Jednoduchý recept

Pečená treska s mrkví

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39366

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 polévková lžíce Limetková šťáva
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
800 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
6% Sacharidy 21 g
248% Tuky 186 g
11% Sodík 218 mg
71% Bílkoviny 40 g

Pečená treska s mrkví postup přípravy receptu:

1

Tresku omyjeme, osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

3

Na pánvi rozpálíme lžíci másla a mrkev s pórkem na něm 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme.

4

Zapékací misky vymažeme a rozložíme do ní podušenou zeleninu. Navrch klademe tresku, osolíme a posypeme najemno nasekanou bazalkou. Zbytek másla rozložíme na tresku.

5

Do předehřáté trouby vložíme zapékací misku a pokrm pečeme. Po 5 minutách vše přelijeme smetanou a zapékáme dalších 15 minut.

6

Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept