Pestrobarevná pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrobarevná pizza
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39368 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 ks | Artyčoky |
1 ks | Celer řapíkatý |
25 g | Chřest bílý |
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
25 g | Hrášek |
60 g | Mozzarella |
0,5 kávová lžička | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka rajčatová |
0,5 polévková lžíce | Oregano sušené |
0,5 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
6 ks | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 g | Těsto na pizzu |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 829,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Celer řapíkatý, Chřest bílý, Cibulka jarní, Cuketa, Hrášek, Omáčka rajčatová, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrobarevná pizza postup přípravy receptu:
1 | Ze špenátu odstraníme tuhé stonky, omyjeme listy studenou vodou a poté osušíme. |
2 | Těsto na pizzu rozválíme do placky o průměru 25cm. Dáme na vymazaný plech a okraj ohneme. Potřeme rajčatovou omáčkou. |
3 | Na omáčku dáme listy špenátu a poté plátky rajčat. Pokryjeme pokrájenou paprikou, řapíkatým celerem, cuketou, chřestem, hráškem, jarní cibulkou, oreganem a tymiánem. |
4 | Smícháme mozzarellu a parmezán a posypeme jimi pizzu. Doprostřed umístíme srdíčko artyčoku. Pizzu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. |
6 | Ihned podáváme. |