Recept

Dušené slávky s rajčaty, smrži a mořským ďasem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 39370

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
700 g Mořský ďas
500 g Mušle slávky
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
200 g Smrže čerstvé
3,5 kávová lžička Sůl
0,5 dl Voda pitná
1 dl Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 983kJ
5% Sacharidy 18 g
31% Tuky 23 g
55% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Dušené slávky s rajčaty, smrži a mořským ďasem postup přípravy receptu:

1

Filety z mořského ďasa omyjeme, osušíme a pokrájíme na poloviční kusy. Vše osolíme 1-2 lžičkami soli, čerstvě mletým černým pepřem a kmínem. V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a rybu restujeme z každé strany dozlatova 2 minuty.

2

Smrže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Slávky důkladně vyčistíme kartáčem a několikrát opereme v čisté vodě. Pak je důkladně promyjeme pod tekoucí vodou.

3

Oloupanou cibuli s česnekem a petrželku omyjeme a vše drobně pokrájíme. Sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme.

4

V hrnci na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0,5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.

5

Když je zelenina se smrži poloměkká, přidáme sůl (0,5 lžičky), bílý pepř, zamícháme, přidáme slávky, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 3-5 minut.

6

Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut. Nakonec přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme.

7

Na talíře položíme rybu, obložíme ji dušenými slávkami se smrži a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept