Jednoduchý recept

Pstruh s celerovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39375
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Pstruh
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
250 ml Víno portské
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
4% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
19% Sodík 375 mg
81% Bílkoviny 45 g

Pstruh s celerovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kostičky. Pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme.

2

V hrnci rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme jarní cibulku, řapíkatý celer a 5 minut dusíme. Podlijeme portským vínem, rybím vývarem, přidáme bazalku, tymián, mletý česnek, sůl a pepř a necháme projít varem.

3

Poté do hrnce vložíme filety ze pstruha a při nízké teplotě asi 10 minut dusíme. Ryby vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a povaříme.

5

Pstruha servírujeme na připravené talíře a přelijeme celerovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept