Tresčí bramboráčky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí bramboráčky s bylinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39376 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Créme fraiche |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kapary |
1 ks | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Majonéza |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
300 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 680,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Tabasco, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Kapary, Majonéza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí bramboráčky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přivedeme k varu a 20 minut vaříme doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat. |
2 | Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zabalíme do vymaštěného alobalu. Takto zabalenou rybu vložíme na 15 minut do trouby a pečeme. Po upečení ji vyjmeme, zbavíme kůže, kostí a vložíme do mísy. |
3 | Brambory rozšťoucháme a přidáme do mísy k tresce. Pažitku a kopr najemno nasekáme a polovinu přidáme k tresce a bramborám, osolíme, opepříme, přidáme tabasco a vymícháme v jednolitou směs. |
4 | Ze směsi tvarujeme bramboráčky a obalujeme je ve strouhance. |
5 | Pečící plech vyložíme pečícím papírem, pomastíme máslem a klademe na něj bramboráčky. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut. |
6 | V menší misce smícháme zbytek bylinek, majonézu, creme fraiche, kapary, sůl, pepř, limetkovou šťávu a cukr. |
7 | Upečené bramboráčky servírujeme na připravené talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou. |