Jednoduchý recept

Tresčí bramboráčky s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39376
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Brambory
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Kapary
1 ks Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
3 polévková lžíce Majonéza
80 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco
300 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 530kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 22 g
16% Sodík 321 mg
33% Bílkoviny 19 g

Tresčí bramboráčky s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přivedeme k varu a 20 minut vaříme doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat.

2

Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zabalíme do vymaštěného alobalu. Takto zabalenou rybu vložíme na 15 minut do trouby a pečeme. Po upečení ji vyjmeme, zbavíme kůže, kostí a vložíme do mísy.

3

Brambory rozšťoucháme a přidáme do mísy k tresce. Pažitku a kopr najemno nasekáme a polovinu přidáme k tresce a bramborám, osolíme, opepříme, přidáme tabasco a vymícháme v jednolitou směs.

4

Ze směsi tvarujeme bramboráčky a obalujeme je ve strouhance.

5

Pečící plech vyložíme pečícím papírem, pomastíme máslem a klademe na něj bramboráčky. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.

6

V menší misce smícháme zbytek bylinek, majonézu, creme fraiche, kapary, sůl, pepř, limetkovou šťávu a cukr.

7

Upečené bramboráčky servírujeme na připravené talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept