Recept

Bramborový gratin s uzeným lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39377
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory
200 g Créme fraiche
1 polévková lžíce Kerblík
500 g Losos uzený
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 253kJ
12% Sacharidy 42 g
96% Tuky 72 g
19% Sodík 389 mg
92% Bílkoviny 52 g

Bramborový gratin s uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Uzeného lososa nakrájíme na silnější proužky.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme do ní střídavě kolečka brambor a proužky uzeného lososa. Poslední vrstvou musí být brambory.

3

V menší misce rozšleháme žloutky se smetanou, osolíme, opepříme a vlijeme na bramborovou směs. Navrch klademe kousky másla. Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut.

4

Pažitku a kerblík omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, vložíme do misky. Přilijeme creme fraiche, zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a podáváme jako přílohu k bramborovému gratinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept