Recept

Mořský ďas s mandarinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39379
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
1 hrst Kopr čerstvý
2 ks Limetka
3 ks Mandarinky
1 kg Mořský ďas
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
4% Sacharidy 15 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 108 mg
67% Bílkoviny 38 g

Mořský ďas s mandarinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Pekáč vymastíme olejem. Mořského ďasa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme.

2

Česnek očistíme a stroužky překrojíme na polovinu.

3

Mandarinku a limetky opláchneme horkou vodou a nakrájíme na špalíčky.

4

Do břišní dutiny mořského ďasa vložíme 2 špalíčky mandarinky a limetky, stroužek česneku, snítku kopru a bazalky. Břicho zajistíme párátkem. Rybu potřeme zbytkem oleje a vložíme s pekáčem do trouby. Pečeme 40 minut.

5

Na potírání ryby během pečení smícháme 3 lžíce čerstvé mandarinkové šťávy s portským vínem a ohřejeme.

6

Upečené mořské ďasy servírujeme na talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou a plátkem limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept