Rajčata dušená s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata dušená s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3938 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 502,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata dušená s vejci postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Podusíme ji na másle, až zesklovatí. |
2 | Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kolečka, osolíme a na mírném ohni dusíme. |
3 | Když vysmahne šťáva z rajčat, přilijeme osolená rozkvedlaná vejce smíchaná s nasekanou petrželovou natí. Necháme ztuhnout. |
4 | Podáváme s chlebem. |