Jednoduchý recept

Bramborový salát z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 39384
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
30 g Cukr moučkový
1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
100 g Okurka salátová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rozinky bílé
1 dl Rum
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
300 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 537kJ
20% Sacharidy 72 g
1% Tuky 1 g
14% Sodík 286 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bramborový salát z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Měkké scedíme a vysypeme do mísy.

2

Červenou řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vodě, do které přisypeme kmín.

3

Uvařenou řepu scedíme a přisypeme do mísy k bramborám, přidáme rozinky namočené v rumu, na malé kostky nakrájenou okurku, ocet, pepř, nakonec podle chuti cukr, zamícháme a podáváme ve studených salátových mísách.

Poznámka

Servírujeme jako studený předkrm, můžeme také zalít kysanou smetanou a ozdobit nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept