Ravioli s langustou a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s langustou a hříbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 39385 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
700 g | Langusta |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Meduňka |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
10,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
6 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 294,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 158,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Ocet vinný, Pepř bílý, Rajčata, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Langusta, Máslo čerstvé, Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř citronový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s langustou a hříbky postup přípravy receptu:
1 | 250g hladké mouky dáme do větší mísy. Přidáme vejce, 0.5 lžičky soli, 1-1.5 dl vody a 1 lžičku olivového oleje. Směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a dobře vypracujeme. Pokud je potřeba, buďto přisypeme mouku, nebo přidáme po lžíci vody. Těsto musí byt hladké, pružné a nesmí se lepit. Zakryjeme a necháme odpočinout 30 minut. |
2 | Sherry rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Lístky meduňky omyjeme a necháme okapat. Šalotky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a hříbky zprudka restujeme po 1-2 minutách z každé strany. Přimícháme šalotku a společně restujeme 1 minutu. Pak houby osolíme (1 lžička) a posypeme bílým pepřem s drceným kmínem, 30 ml bílého vína a vše dáme do mísy. Mísu zakryjeme, vše uchováme teplé. |
3 | V hrnci uvaříme 3 litry vody s 1 lžicí mořské soli. Ocasy langust omyjeme studenou vodou, poté je ponoříme do vařící vody. Vaříme je 5 minut. Z uvařené langusty vyjmeme maso a odstraníme střívko. Maso nakrájíme na plátky, dáme do mísy, dochutíme ořechovým olejem, octem, citrónem, solí a pepřem a promícháme s bílým vínem (30 ml). |
4 | Těsto na ravioli rozdělíme na 4 díly. Vždy vezmeme jeden díl, na pomoučeném vále těsto vyválíme na tenkou placku a vykrojíme z něj rádýlkem 6 koleček o průměru přibližně 6 cm. Na ně položíme lžicí připravenou náplň - kousek rajčete, kousek langusty a lístek meduňky. Okraje potřeme vodou a kolečko přehnutím k sobě slepíme. Takto připravíme všechny ravioli (24 kusů). |
5 | V hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 2 lžičkami soli. Ravioli opatrně naházíme do vody, promícháme, snížíme teplotu a vaříme 1-1.5 minuty, musí vyplavat napovrch. Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mísy k hříbkům. Přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku, citronový pepř a vyšlehanou smetanu. |
6 | Podáváme horké. |