Jednoduchý recept

Salát z červené řepy s melounem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39386
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Červená řepa
200 g Hroznové víno
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 g Meloun vodní
2 polévková lžíce Ocet Sherry
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
100 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 350kJ
4% Sacharidy 13 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 100 mg
4% Bílkoviny 2 g

Salát z červené řepy s melounem postup přípravy receptu:

1

Do vody v hrnci nalijeme ocet, přidáme neoloupanou, omytou celou červenou řepu a uvaříme ji doměkka. Uvařenou scedíme, oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a urovnáme do středu mělkého talíře. Pokapeme olejem a octem, položíme tenké proužky fety, kterou také pokapeme olejem a posypeme oreganem.

2

Meloun oloupeme, nakrájíme na úhledné kostky a poklademe na pravý okraj talíře. Hroznové víno omyjeme, překrojíme na poloviny a naaranžujeme na levý okraj talíře. Vše posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Tento salát se servíruje jako studený předkrm hlavně v letním období. Je hodně osvěžující a sytý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept