Rajčata dušená s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata dušená s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3939 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 472,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata dušená s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky a dusíme ji na rozehřátém oleji v pánvi, až je sklovitá. |
2 | Potom přidáme oloupaná a na plátky nakrájená rajčata. Osolíme a dusíme do vysmahnutí šťávy. |
3 | Podáváme na topinkách z tmavého chleba nebo jako náplň v omeletách. |