Jednoduchý recept

Slavnostní salát z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39391
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kg Červená řepa
1 špetka Citronová kůra
200 g Fíky sušené
200 g Mandarinky
300 g Mandle
1 dl Olej olivový extra panenský
300 g Olivy bez pecky
1 dl Ouzo - Metaxa Brandy
300 g Pomerančová šťáva
300 g Rozinky bílé
200 g Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 671kJ
28% Sacharidy 102 g
67% Tuky 50 g
7% Sodík 145 mg
32% Bílkoviny 18 g

Slavnostní salát z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vodou vložíme umytou červenou řepu, uvaříme asi 30 minut, podle velikosti řepy. Řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na širší pásky a dáme do misky. Přidáme hrubě nasekané, blanšírované mandle, rozinky namočené v metaxe, přisypeme na plátky nakrájené fíky, rozpůlené, vypeckované olivy. Mandarinky oloupeme, oddělíme od sebe dílky, které rozkrojíme na půlky a přidáme je do misky. Ledový salát nakrájíme na pěkné tenké a krátké proužky, přimícháme do salátu, dobře promícháme.

2

Z pomeranče vymačkáme šťávu, vlijeme ji do malé kuchyňské nádoby, přilijeme olej, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, spolu rozšleháme a směsí zalijeme připravený salát v míse, který ještě jednou důkladně promícháme.

Poznámka

Salát servírujeme v studených salátových mísách, ozdobíme plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept