Recept

Špenátový salát se žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39394

Ingredience

1 ks Citrony
120 g Máslo jihočeské
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý
150 g Šunka uzená
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 865kJ
3% Sacharidy 11 g
47% Tuky 36 g
20% Sodík 403 mg
24% Bílkoviny 13 g

Špenátový salát se žampióny postup přípravy receptu:

1

Čerstvé žampióny očistíme, nakrájíme na kousky, v pánvi na rozehřátém (50 g) másla osmahneme doměkka a udržujeme teplé.

2

Špenát nakrájíme, položíme na pánev s rozehřátým máslem, osolíme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Těsně před dokončením dušení do špenátu přidáme připravené žampióny, dochutíme solí, pepřem, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou a spolu ještě podusíme.

3

Hotové jídlo stáhneme z plotny a ještě horké rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným sýrem feta, sýr pokapeme olejem a posypeme oreganem. Ke každé porci na talíři přidáme čtyři plátky šunky a podáváme.

Poznámka

Špenát podáváme teplý s opečenou vekou, anebo bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept