Špenátový salát se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát se žampióny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39394 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
120 g | Máslo jihočeské |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka uzená |
100 g | Sýr Feta |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 918,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Oregano sušené, Špenát listový čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé žampióny očistíme, nakrájíme na kousky, v pánvi na rozehřátém (50 g) másla osmahneme doměkka a udržujeme teplé. |
2 | Špenát nakrájíme, položíme na pánev s rozehřátým máslem, osolíme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Těsně před dokončením dušení do špenátu přidáme připravené žampióny, dochutíme solí, pepřem, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou a spolu ještě podusíme. |
3 | Hotové jídlo stáhneme z plotny a ještě horké rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným sýrem feta, sýr pokapeme olejem a posypeme oreganem. Ke každé porci na talíři přidáme čtyři plátky šunky a podáváme. |
Poznámka
Špenát podáváme teplý s opečenou vekou, anebo bagetou.