Jednoduchý recept

Jambalaya s krůtím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39397

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 špetka Kerblík
400 g Krůtí prsa
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
300 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
600 ml Vývar drůbeží
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka
150 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 344kJ
29% Sacharidy 103 g
16% Tuky 12 g
37% Sodík 741 mg
67% Bílkoviny 37 g

Jambalaya s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na poloviny.

2

Na pánvi rozpálíme olej a šalotku, česnek a parmskou šunku na něm osmahneme, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka osmažíme. Přidáme celer a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kerblík a bobkový list, přilijeme worcester, tabasco, rajčatový protlak, drůbeží vývar, necháme projít varem a přidáme rýži. Zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.

3

Po 20 minutách přidáme rajčátka, najemno nasekanou pažitku a dusíme ještě 5 minut.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept