Kapustové závitky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s krevetami
Kapustové závitky s krevetami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39399 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Estragon |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Kari koření |
400 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno portské |
130 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 147,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 341,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cuketa, Estragon, Kapusta hlávková, Kari koření, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Krevety omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme estragonem a zakápneme limetkovou šťávou. |
2 | Mrkev, pórek a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Kapustové listy omyjeme a 1 minutu blanšírujeme v horké osolené vodě. Zbytek nakrájené zeleniny blanšírujeme v horké osolené vodě asi 2 minuty. Poté scedíme a přidáme do misky k pokrájeným krevetám, promícháme. |
3 | Kapustové listy osolíme a poklademe směsí krevet a zeleniny, zavineme, zpevníme pomocí kuchyňské nitě, potřeme rozpuštěným máslem a na páře dusíme 10 minut. |
4 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Avokádo omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek, okrájíme slupku a dužínu nakrájíme na kostičky. |
5 | V kastrolu rozpustíme 30 g másla a jarní cibulku a avokádo na něm podusíme, zaprášíme kari kořením a podlijeme portským vínem. Svaříme na polovinu, přimícháme rybí vývar a ještě chvilku povaříme. Nakonec přimícháme smetanu a vaříme ještě asi 5 minut. |
6 | Takto připravenou omáčku za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré a promícháme se zbytkem másla. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. |
7 | Na připravené talíře servírujeme závitky a přelijeme je omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |