Plovdivské vepřové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plovdivské vepřové maso
Plovdivské vepřové maso
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 394 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
400 g | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Protlak rajčatový |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 320,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 796,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plovdivské vepřové maso postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova. |
3 | Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka. |
4 | Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka. |
5 | Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme. |