Jednoduchý recept

Plovdivské vepřové maso

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 394
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
400 g Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
100 g Protlak rajčatový
20 g Sůl
150 g Tuk
750 g Vepřová plec
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
3% Sacharidy 11 g
41% Tuky 30 g
43% Sodík 855 mg
25% Bílkoviny 14 g

Plovdivské vepřové maso postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova.

3

Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka.

4

Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka.

5

Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept