Rajčata zapečená se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata zapečená se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3940 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kg | Rajčata |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 601,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata zapečená se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata krátce spaříme, zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme je na polovinu a dáme do vymaštěné zapékací mísy. |
2 | Sýr smícháme se strouhankou. Každou vrstvu rajčat osolíme, posypeme sýrem se strouhankou a zalijeme smetanou. |
3 | Nakonec povrch pokapeme máslem a pokrm 15 minut zapečeme. |
4 | Podáváme s rýží. |