Pstruh na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na sladkokyselo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39401 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kečup |
4 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Omáčka sladkokyselá |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Pórek |
800 g | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 116,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 382,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rybí, Omáčka sladkokyselá, Pažitka, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Filety z pstruha omyjeme, očistíme, osušíme, zbavíme kostí a nakrájíme na menší kousky. Mrkev omyjeme, očistíme a za pomoci škrabky nakrájíme na tenké proužky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kousky pstruha na měm osmažíme na straně, kde je kůže. Vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Ve zbytku oleje osmahneme zeleninu, spaříme, přidáme kečup, sůl, rybí omáčku a slakokyselou omáčku. |
4 | Nakonec do pánve vrátíme opečené kousky pstruha, přidáme najemno nasekanou pažitku a ještě asi 10 minut podusíme. Ihned poté servírujeme. |