Jednoduchý recept

Kořeněný perský chléb

  • Irák
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39402
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
1 kávová lžička Mák - semena
500 g Mouka pšeničná celozrnná
3 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
325 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
26% Sacharidy 93 g
10% Tuky 8 g
18% Sodík 360 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kořeněný perský chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme 175ml vody a přimícháme cukr a droždí. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Pak přidáme mouku, sůl, pepř a papriku a opět všechno pořádně promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

2

Postupně přidáváme vodu, dokud nezískáme vlhké těsto. To pak vyndáme z mísy na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout.

3

Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvarujeme placku o průměru deseti centimetrů a posypeme sezamem a mákem. Ty opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout. Po vykynutí do těsta vyhloubíme prstem ďůlky.

4

Plech předehřejeme v troubě, kterou nastavíme na 220 stupňů, pořádně jej pomoučíme a dáme na něj olejem pomazanou placku. Tu pak pečeme dvacet minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept