Mořský ďas po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas po mexicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský ďas |
250 ml | Omáčka Hot Salsa |
130 g | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Tortilla chips |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 940,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mango, Mořský ďas, Tortilla chips, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka Hot Salsa, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymažeme máslem. |
2 | Mořského ďasa omyjeme, osušíme a položíme do vymazané zapékací misky. Rybu potřeme pikantní salsou, posypeme najemno nastrouhaným ementálem. Tortilla chipsy pomocí válečku rozdrobíme a posypeme jimi rybu. |
3 | Zapékací misku s připravenou rybou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. |
4 | Mango omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. |
5 | Na připravené talíře servírujeme upečenou rybu, zdobíme lžičkou zakysané smetany a plátkem manga. |