Jednoduchý recept

Bramborové špízy s garnáty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39404

Ingredience

1 kg Brambory
300 g Garnát obecný
2 polévková lžíce Limetková šťáva
20 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 178kJ
10% Sacharidy 34 g
5% Tuky 4 g
31% Sodík 619 mg
52% Bílkoviny 29 g

Bramborové špízy s garnáty postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku.

2

Garnáty omyjeme, očistíme, osušíme a každého garnáta zabalíme do lístku šalvěje. Brambory nakrájíme na plátky a každý plátek zabalíme do plátku parmské šunky.

3

Na špízové jehly střídavě napichujeme garnáty a brambory s parmskou šunkou.

4

Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme. Po usmažení je osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Zakápneme limetkovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept