Jamajský banánový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jamajský banánový chléb
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39409 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Banány |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 56,2mg |
Draslík | 573,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jamajský banánový chléb postup přípravy receptu:
1 | Mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva, máslo a sůl smícháme ve velké míse. Důkladně promícháme. Vezmeme banán a rosekáme ho na velmi hrubou kaši. Tu přidáme do těsta a opět velmi důkladně promícháme. |
2 | Těsto přendáme do olejem vymazané mísy na kilový chléb a hodinu pečeme na 180 stupňů. |
3 | Chléb necháme po upečení cca deset minut ve formě, poté vyklepneme a pocukrujeme. |