Tuňák s kokosovým špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s kokosovým špenátem
Tuňák s kokosovým špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39411 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Česnek sušený |
4 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Kari koření |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko kokosové |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Tuňák obecný |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 97,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Česnek sušený, Cibulka jarní, Kari koření, Limetková šťáva, Paprika mletá sladká, Pažitka, Skořice mletá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kokosové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s kokosovým špenátem postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka omyjeme, osušíme a zakápneme limetkovou šťávou. V menší misce smícháme sušený česnek, mletou papriku, skořici, tymián, pepř, sůl a takto připravenou směs vetřeme do tuňáka. Kořeněného tuňáka vložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Špenát omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a na mírném ohni asi 5 minut vaříme. Hrnec sundáme ze sporáku. |
3 | Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo a jarní cibulku s česnekem osmahneme. |
4 | Zchladlý špenát s kokosovým mlékem za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, které ještě chvilku povaříme na mírném ohni. |
5 | Tuňáka vyjmeme z chladničky, pokrájíme na menší kousky. Hladkou mouku smícháme se solí, kari a najemno nasekanou pažitkou. Kousky tuňáka v mouce obalíme. |
6 | Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka na něm z obou stran osmahneme. Servírujeme na připravené talíře a přelijeme kokosovým špenátem. |