Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39413 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí maso mleté |
250 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kerblík |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 141,7mg |
Draslík | 862,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Jehněčí maso mleté, Kerblík, Okurky nakládané, Paprika zelená, Pažitka, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mleté jehněčí maso vložíme do mísy. Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. |
2 | K mletému masu přidáme nasekanou jarní cibulku, česnek, papriku, okurky, pažitku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z masové směsi tvarujeme kuličky a napichujeme je na špízové jehly. |
3 | Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme z každé strany asi 7 minut. |
4 | V menší misce smícháme najemno nasekanou šalotku, kerblík, petrželku, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
5 | Grilované špízy servírujeme s bylinkovou omáčkou. |