Recept

Vepřové řízečky s bazalkovým jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39415

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
300 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové maso libové
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
3% Sacharidy 13 g
51% Tuky 38 g
9% Sodík 184 mg
61% Bílkoviny 35 g

Vepřové řízečky s bazalkovým jogurtem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme ho do misky, přidáme jogurt, olivový olej a najemno nasekané lístky bazalky. Osolíme a důkladně promícháme.

2

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme.

3

Na talíře připravíme hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou. Řízečky nejprve obalujeme v mouce, poté vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto pokračujeme, dokud nejsou všechny řízečky obalené.

4

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky z obou stran smažíme. Ihned poté servírujeme s bazalkovým jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept