Vepřové řízečky s bazalkovým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízečky s bazalkovým jogurtem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39415 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 229,2mg |
Draslík | 69,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízečky s bazalkovým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme ho do misky, přidáme jogurt, olivový olej a najemno nasekané lístky bazalky. Osolíme a důkladně promícháme. |
2 | Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme. |
3 | Na talíře připravíme hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou. Řízečky nejprve obalujeme v mouce, poté vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto pokračujeme, dokud nejsou všechny řízečky obalené. |
4 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky z obou stran smažíme. Ihned poté servírujeme s bazalkovým jogurtem. |